Mere Økologi
Mindre Madspild
Større Madoplevelser

Kokkenes Køkken kantiner personalekantine drift af kantiner

Nyt projekt med rødder i vores SANS!-koncept

Hos Kokkenes Køkken har vi altid haft en klar ambition: at skabe velsmagende og ansvarlige måltider gennem vores SANS!-koncept, hvor økologi, lokale råvarer og madspildsreduktion er i fokus.

I 2025 styrker vi denne indsats med et nyt pilotprojekt, som vi kalder FØL – støttet af Fonden for Økologisk Landbrug og finansieret af EU’s genopretningsplan NextGenerationEU. Deraf navnet FØL.

Gennem projektet undersøger vi, hvordan vi med øget faglighed og fokus på råvarer i sæson kan løfte vores økologiske indsats og mindske madspild – uden at det koster mere. Vi glæder os til at dele vores erfaringer her på siden.

Større madoplevelser

En varieret, velsmagende og spændende frokost – fordi vores kokke løbende udvikler deres faglighed.

Mindre madspild og mere økologi

Mindre madspild og flere økologiske og lokale råvarer – uden at det koster ekstra.

Mere viden, bedre måltider

Større madoplevelser i kantinen – fordi FØL-projektet giver vores kokke endnu større indsigt i råvarer og teknikker.

Inspiration fra jord til bord

Tættere samarbejde med lokale producenter giver de bedste råvarer og ny inspiration til menuen.

Kompetenceløft til medarbejderne

Fra råvare til tallerken – ny viden i køkkenet

Vores kokke lærer nye teknikker til at udnytte råvarer bedre, minimere madspild og skabe endnu større madoplevelser.

Praktiske værktøjer, der sikrer bedre valg

Vi udvikler et opslagsværk, der gør det nemt for vores medarbejdere at træffe ansvarlige valg – fra råvarevalg til tilberedning.

Styrket fokus på råvareudnyttelse og lokale leverandører

Vi samarbejder tættere med lokale producenter og økologiske leverandører, så vi kan bruge sæsonens bedste råvarer i kantinerne.

Danske lokale råvarer er en naturlig del af FØL projektet

Støttet af Fonden for Økologisk Landbrug

Finansieret af EU’s genopretningsplan NextGenerationEU.

100%

Vi prioriterer økologiske råvarer, hvor det giver mening – både for smagen og for miljøet. 100% af vores mel og korn er derfor økologisk.

Kilde: Kokkenes Køkken

1/3

1/3 af alt mad globalt går til spilde. Derfor er vores arbejde med bæredygtighed vigtigere end nogensinde.

Kilde: FN’s Levnedsmiddel- og Landbrugsorganisation FAO, rapport ”Global Food Losses and Food Waste

Faglighed der kan smages

Dygtige kokke skaber større madoplevelser. Derfor er kompetenceudvikling en central del af vores SANS!-koncept.

Vi investerer i både faglige og personlige kompetencer, så vores medarbejdere ikke kun udvikler sig som kokke – men som en del af et stærkt team, hvor trivsel og kulinarisk innovation er i fokus.

Samtidig ønsker vi at være en arbejdsplads, hvor branchens mest talentfulde kokke søger hen. Her får de mulighed for at udvikle sig, eksperimentere og være en del af et stærkt gastronomisk fællesskab.

Med FØL-projektet styrker vi den høje faglighed, der er kernen i SANS!-konceptet – og det kan smages i frokosten hver dag.

Vil du være blandt de første til at få vores guide til mindre madspild?

Skriv dig op her!

Vores seneste artikler