Hjem Ansvarlighed
Ansvarlig drift af kantiner

Ansvarlig kantinedrift

Hos Kokkenes Køkken har vi et enormt fokus på bæredygtighed i alle vores aktiviteter, for vi ved, at vi har et særligt ansvar for at servere sunde måltider til vores over 15.000 daglige gæster.

Restaurations- og kantinebranchen står for en af de største madspildsprocenter. Gennemsnitslig ryger 30 procent af maden i skraldespanden, hvilket er en betydelig udfordring og et tema som har vores fulde opmærksomhed.

Madspild 5 procent mål

Madspild på 5%

Vores mål er maks 5% madspild i vores kantiner. Det kan vi opnå gennem at servere et fokuseret sortiment til frokost. Derudover bruger vi hele råvaren og udnytter fx stokke og stilke til pesto og grøntsagsskralder til brøddejen.

I kantinerne arbejder vi med at informere vores gæster om, at de kan være med til at minimere madspild gennem ikke at tage mere end de kan spise.

Vi måler vores madspild dagligt via elektroniske vægte som leverer data direkte til vores eSmiley-ordning. På den måde kan vi følge vores madspild i alle kantinerne og levere valide tal til vores kunder.

Bæredygtigt og økologisk jerseykød i kantinerne

Jerseykøer er gode til at lave mælk, men deres tyrekalve er for dyre at føde op og blev indtil for få år siden, aflivet direkte efter fødslen. Siden 2009 har Henrik Terkelsen på Toftegaard, i samarbejde med naboen Carsten Søgaard, taget udfordringen op og købt tyrekalve fra det økologiske Svanholm Gods i Skibby. Kalvene kommer på saftigt frilandsgræs på Glænø, gumler ensilage i løsdriftsstalden, får mælk fra pensionerede mælkekøer og får lov til at vokse sig store, før de sendes til slagt. Græskalveprojektet Glænø kalv & ko har Henrik Terkelsen og Carsten Søgaard udviklet i samarbejde med Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse.

Vi serverer jævnligt kød fra Glænø kalv & ko i vores kantiner.

Økologisk jerseykød

Skæve og krumme grøntsager smager lige så godt

Hvert år kasseres en række fødevarer som ikke overholder det format som er fastlagt. Det kan være blomkål som er skoldet af solen, agurker som er krumme og kål som er for små til, at de kan sælges i supermarkedet. Gartnerne kan ikke få afsat deres varer, de kasseres og bliver en del af de ca. 700.000 tons mad som går til spilde i Danmark. Hvert år.

Her gør vi en lille forskel gennem vores samarbejde ’GartnerHjælp’, hvor vi sammen med GASA NORD GRØNT der er udbyder af danskproduceret frugt og grønt, er med til at støtte den grønne dagsorden og gøre råvarer med kosmetiske fejl mere tilgængelig i vores kantiner landet over.

Bæredygtige kokkeuniformer

Vores medarbejderes uniform består af kokkejakker og forklæder fra Berendsens særlige CSR-kollektion, som bliver fremstillet af brugte engangsplastikflasker samt BCI-mærket bomuld.

Genbrugspolyester laves af brugte engangsplastikflasker, der renses, nedbrydes, smeltes og laves til tekstilfibre/garn. Polyester gør tøjet mere slidstærkt.


BCI-bomuld fra bomuldsbønder, som sikres anstændige arbejdsforhold og uddannes i at dyrke jorden med et ansvarligt forbrug af vand – og et minimalt forbrug af pesticider.