Hjem 100% økologisk dansk mel og korn i alle kantiner

100% økologisk dansk mel og korn i alle vores kantiner

Tiltaget sker i samarbejde med Mejnerts Mølle og Aurion, som begge er førende inden for økologisk landbrug og mølleri i Danmark.

Hos Kokkenes Køkken er vi stolte af at have taget et nyt og vigtigt skridt i vores ansvarlighedsstrategi. Fra den 1. juni 2024 vil vi udelukkende anvende 100% økologisk mel og korn fra danske producenter i vores køkkener. Dette tiltag sker i samarbejde med Mejnerts Mølle og Aurion, som begge er førende inden for økologisk landbrug og mølleri i Danmark.

Strategisk samarbejde for bæredygtighed

Vores beslutning om at omlægge til 100% økologisk dansk mel og korn er et led i vores overordnede strategi om at fremme bæredygtighed og ansvarlighed i vores kantiner. Vi reducerer antallet af leverandører fra 14 til 2, hvilket betyder, at vi fremover kun vil samarbejde med de mest visionære danske producenter, der deler vores engagement i bæredygtige og lokale fødevarer. Vores årlige indkøb af mel og korn, som samlet tæller mere end 100 tons, flyttes fra udenlandske producenter til dansk økologisk landbrug.

Fordelene for vores gæster

Med denne omlægning kan vores gæster se frem til endnu bedre smagsoplevelser. Vores daglige brød og bagværk vil nu blive bagt med stenformalet mel, der giver en rigere og mere kompleks smag. Samtidig mindsker vi transporten fra jord til bord, hvilket yderligere understøtter vores bæredygtighedsmål.

Støtte fra vores leverandører

Peter Mejnertsen, direktør i Mejnerts Mølle, udtaler: “At Kokkenes Køkken nu aktivt beslutter at udfase al mel og korn, der ikke er økologisk og dansk produceret, er et stærkt signal i markedet. Vi ser frem til at samarbejde om ambitionerne om et mere ansvarligt råvarevalg.”

Brian Tolstrup Nybo, direktør i Aurion, tilføjer: “Samarbejdet med Kokkenes Køkken betyder, at mange flere danskere fremover får glæde af de delikate danske afgrøder, der er dyrket af vores passionerede avlere. Dette er et vigtigt skridt på vejen mod mere ansvarlige beslutninger hos den enkelte dansker.”

FAKTA OM VORES LEVERANDØRER

Mejnerts Mølle

Mejnerts har siden 1999 dyrket et 100 % økologisk landbrug med stor omtanke for naturen og kvaliteten af afgrøderne. Både landbrug og mølleri drives fra samme gård på Vestsjælland, og virksomheden dækker således hele processen fra muld til mund. Lige fra dyrkningen på markerne og høsten af afgrøder, til mølleriprocesser og endeligt slutprodukt til professionelle køkkener og forbrugere.

Aurion

Aurion blev grundlagt i 1974 og er Danmarks første økologiske og biodynamiske mølleri. Historien om Aurion handler om innovativ drivkraft forankret i et værdigrundlag med udgangspunkt i balancen mellem natur og mennesker. Kornet er dyrket af danske økologiske og biodynamiske avlere og mølleriet har Nordens største kornsortiment.

Vi ser frem til at byde vores gæster på endnu mere smag og kvalitet i vores kantiner, alt imens vi sammen tager et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig fremtid.