Mindre madspild

Med fokus på færre og bedre retter, bekæmper vi samtidig madspild.

Vi har et fokuseret udvalg af retter, der serveres på en måde, som ikke inviterer til, at der efterlades noget på tallerkenen.

Vi måler madspild både i produktionen, på buffeten samt på gæsternes tallerkener, hvor vi konkret beder gæsterne om at sortere madspil fra tallerkenerne. Det giver os mulighed for hele tiden at have et fuldt overblik og mindske det samlede madspild.

Så ikke nok med, at vores kunder oplever mere velsmag – de vil samtidig og dagligt være med til at bekæmpe et stort spild af gode ressourcer, når de hjælper os med at sortere deres rester på tallerkenen.

 

700 tons

Så store mængder spiseligt mad vurderer Miljøstyrelsen, at der årligt ryger i de danske skraldespande. På verdensplan er det op imod en tredjedel af al mad, der produceres, som bliver smidt ud. Og en væsentlig del af det danske madspild kommer fra landets kantiner, hvor især den traditionelle buffets bugnende udvalg af retter skaber overskydende mad, der ender som madspild. Derfor har Kokkenes Køkken i år lanceret det bæredygtige kantinekoncept kaldet SANS!, hvor fokus er på at bruge flere grønsager, mindre kød og mere smag – portionsanretninger af smagfulde, neurogastronomiske kvalitetsretter, der serveres på en måde, som mætter alle kantinegæsternes sanser. Det mindsker blandt andet overspisning og reducerer madspildet markant.

Martin Damby

Kontakt os helt uforpligtende

Du er meget velkommen at ringe til vores salgschef Martin Damby på tlf.: 40 24 32 28.
Han fortæller gerne mere om Kokkenes Køkken, og hvad vi kan gøre bedre hos jer.

Send mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies