Hjem SANS!

SANS! er bæredygtighed der mætter alle sanser

Vores koncept SANS! bygger på neurogastronomi, ansvarlighed og minimering af madspild. Vi har erstattet store buffeter og overfyldte tallerkener med retter, som taler til alle sanser, og hvor der er kræset om hver enkelt detalje i alle retter. 

Når alle elementer bidrager til den perfekte smagsoplevelse

Alle retter harmonerer sammen i smag og indeholder elementer af sødt, surt, bittert, salt og umami samlet på én enkelt tallerken. En helhedsoplevelse, som man ellers kun får, når man går på restaurant.

For vores kunder betyder det, at maden i kantinen er tilberedt, så de får større smag, og at vi serverer på en måde, som giver en endnu større spiseoplevelse.

Neurogastronomi

– handler om, hvordan man kan skabe den bedste spiseoplevelse ved at stimulere alle sanser og forstå, hvordan hjernen og sanserne spiller sammen for at skabe madoplevelser.

De fem grundsmage

Vi arbejder med at få de fem grundsmage med i vores retter. Surt, salt, sødt, bittert og umami. Det skaber den store smag.

Teksturer

Knæk, knas, tyggemodstand og blødhed. God mad skal have forskellige teksturer. Ellers keder vores smagsløg sig.

Farver mætter

Din hjerne bliver glad og tilfreds, når den opfanger mange farver i maden.

Sådan her ser en SANS! frokost ud

Grundtanken i SANS! er en frokostrestaurant, som tilbyder én dagens ret med tilhørende salater som passer sammen, frem for den klassiske og overfyldte frokostbuffet.

En SANS!-frokost består af en hovedret samt et vegetarisk alternativ, et par salater som passer til og nybagt brød. Ud over hovedretten, serveres portionsanrettet pålæg og nybagt rugbrød.

Hvad står SANS! for?

SANS! Står for Smag, Ansvarlighed, Neurogastronomi og Sammenhæng.

SMAG: Fordi smagen altid er det vigtigste.
ANSVARLIGHED: Fordi vi er forpligtede til at arbejde ansvarligt, både ud fra et etisk og økonomisk perspektiv.
NEUROGASTRONOMI: Fordi vores kantiner er bygget op om de neurogastronomiske principper, der sigter mod at stimulere alle vores sanser, når vi spiser.
SAMMENHÆNG: Fordi vi også arbejder med adfærdspsykologi og adfærdsdesign for at få en bedre sammenhæng i spiseoplevelsen.