Hvad er neurogastronomi

Neurogastronomisk køkken

Neurogastronomi betyder, at måltidet sammensættes ud fra de fem grundsmage, samt knækket og det stærke. Vi tilbereder vores måltider efter at få sprødt, bittert, surt, stærkt, sødt, salt og umami ned på hver eneste tallerken.

For vores kunder betyder det, at maden i kantinen er tilberedt, så de får større smag, og at vi serverer på en måde, som giver en endnu større spiseoplevelse.

Et mere fokuseret udvalg af retter

Sådan her ser en SANS! frokost ud

Vi ønsker mere groft og lækkert grønt på menuen, og vi vil vise vores kunder, hvor smagfuldt det kan gøres – og der vil naturligvis være rigeligt og nok at vælge imellem. Vi minimerer den store buffet og inviterer indenfor i et univers af god smag og helhedsoplevelser omkring måltidet. 

Konkret vil vores kunder som vælger SANS! konceptet opleve, at der serveres lidt færre retter. Til gengæld kan de se frem til, at der bliver gjort endnu mere ud af den mad, vi serverer. Et mindre udvalg giver os også råderum til at handle endnu mere lokalt og økologisk. 

Kantinen på Advansor

Mikkel Nielsen er køkkenchef på Advansor, hvor SANS! serveres til frokost.

Er SANS! et koncept for en kombinationsvirksomhed med både produktion og administration, tænker I måske? JA! Er det korte svar.

Læs mere her, og se video fra Advansor.

madspild & klima

Mindre madspild og klare klimamål i kantinerne

Portionsanretninger, uddannelse, et fokuseret udvalg af retter og måling af madsspild giver os stærke værktøj til konstant at minimere vores klimaaftryk. Vores klare mål er max 5% madspild i vores kantiner.

Mere om klimamål & madspild

Med fokus på alle sanser

SANS! konceptet

SANS! er et kantinekoncept, som bryder med den traditionelle kantineoplevelse. Grundidéen er at med et fokuseret sortiment, sammen med neurogastronomiske principper, kunne tilbyde højere kvalitet i hver enkelt ret.

Læs mere om SANS! konceptet her

neurogastronomi - hvad er nu det?

Findes det perfekte måltid?

I madlavning handler det om at kende de fem grundsmage og skabe en balance mellem dem. Salt findes på flere måder end rent salt, sødt er ikke kun sukker og honning - og umami er ikke altid så let at beskrive som smag.
I Kokkenes Køkken har vi valgt at vende op og ned på buffeten og tilbyde vores gæster neurogastronomiske retter som vi bruger lidt mere tid på at kræse om. Vi minimerer den store buffet og inviterer indenfor i et univers af god smag og helhedsoplevelser omkring måltidet.
SANS!

Vil du høre mere om SANS!

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig snarest.

Kokkenes Køkken SANS

Vil du høre mere om neurogastronomi og SANS! konceptet, og vil du have en smagsprøve?