Kokkenes Køkken åbner Det Økologiske Folkekøkken på Madens Folkemøde

I år står Kokkenes Køkken for blandt andet folkekøkkenet til Madens Folkemøde og er derigennem med til at skabe rammerne for samtaler på tværs af fødevare-Danmark.

Madens Folkemøde Kokkenes Køkken

”Det er helt vildt spændende, at vi som kantinevirksomhed, kan byde ind på og være med til at tilberede og servere de lækreste økologiske retter til Madens Folkemøde i år. Det taler så meget ind i den virksomhed vi er og de ambitioner vi har for fællesspisning og sundhed,” siger Maj Toppenberg, direktør og mad-guru i Kokkenes Køkken, og som næsten ikke kan få armene ned.

Menuen er farvet guld og grøn

Sammen med kvalitetschef i Kokkenes Køkken, Asmus Thorsøe Hamann, har Maj sat menuen for årets Folkemøde, hvor der bydes på de skønneste råvarer fra den danske køkkenhave og de danske kyster. Hovedvægten er lagt på det grønne og vegetariske og naturligvis økologisk, for Kokkenes Køkkens Økologiske Folkekøkken har til folkemødet opnået status af Guldmærke i økologi.

Madens Folkemøde menu

”De økologiske danske blåmuslinger, er det eneste ’kød’ på menuen i år,” forklarer Asmus, som til gengæld glæder sig ekstra meget til at vise, hvor meget potentiale der ligger i vores danske bælgfrugter.

”Vi vil gerne vise, hvor bæredygtigt man kan tilberede sine måltider, hvilket naturligvis indebærer lokale råvarer, men vi slår også et slag for vores danskproducerede økologiske bælgfrugter, som virkelig vil komme til sin ret og folde sig ud som de proteinrige og sunde råvarer de er,” afslutter Asmus.
Madens Folkemøde er både et folkeligt og fagligt folkemøde om det vi spiser og lægger på tallerkenen. Mad-Danmark samles i to dage, for at diskutere og smage på både madglæde og holdninger, samt dele viden via debatter, workshops, smagninger og skuekøkkener.

Vi stikker en finger i jorden

”For Kokkenes Køkken handler det også om at ’stikke en finger i jorden’ og høre, hvor mad-Danmark er på vej hen. Det er helt klart med en ambition om at blive klogere sammen, som trækker,” forklarer Maj Toppenberg og uddyber:

”Folkemødet er meget demokratisk, og alle kan være med. Det gør det endnu mere spændende, for der kommer helt sikkert en stor variation af både aktører og gæster, hvilket er med til at belyse og nuancere den måde vi tænker mad på.”

Det man gør i dag, er helt sikkert med til at ændre den måde vi ser mad på i fremtiden, derfor kan folkemødet om mad være med til at perspektivere og sætte gang i både forandringer og forbedringer og sprede gode initiativer.

For Kokkenes Køkken handler det til hverdag om at servere sund og velsmagende mad til medarbejdere i flere af landets virksomheder. Og her har man for længst parkeret den traditionelle buffet, hvilket har åbnet op for en kraftig reducering af madspild og en lækrere og mere kvalitetsorienteret frokost. Som kantinevirksomhed, er det også vigtigt at have en klar gastronomisk holdning, til det man serverer for sine kunder.

”Vi ved jo, at folk ikke lægger deres smagsløg derhjemme, når de tager på arbejde. Og det er fedt at mærke, hvor glade og tilfredse vores kunder bliver, af at få en restaurantoplevelse midt i arbejdsdagen,” afslutter Maj, som også glæder sig til at komme hjem med masser af ny inspiration.

Info om Madens Folkemøde

Madens Folkemøde afholdes for tredje gang den 3. - 4. juni 2022 i smukke omgivelser på Engestofte Gods på Lolland.
Entré koster mellem 60 og 90 kr.