KantinePrisen 2018

Godt arbejdsmiljø, spændende retter og synlige kokke

I en bygning på Islands Brygge i København går cirka 160 medarbejdere og deres gæster i virksomheden KOMBIT ned til deres kantine hver dag ved frokosttid. Med forhåbning om at det der møder dem, og som skal gøre dem mætte, bliver en god oplevelse. Præcis ligesom på mange andre arbejdspladser rundt om i landet. Og kantinen er en af landets tre bedste, mener erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer, som derfor nominerede kantinen som en af tre kandidater til at vinde Kantineprisen 2018.

Da køkkenchef Casper Holm Løvgreen blev ringet op af Landbrug & Fødevarer med nyheden om, at han og kantinen er nomineret til den årlige kantinepris, blev han da også ekstremt glad:

”Det er virkelig et flot skulderklap at få. Vi synes jo selv, at vi har skabt en kantine med et rigtig godt arbejdsmiljø, hvor vi har mulighed for at udvikle, inspirere og udfordre både os selv og vores gæster på et dagligt plan. Og det er jo fantastisk, når andre bemærker og værdsætter det arbejde,” forklarer han. 

Bæredygtighed, fokus på madspild og økologi er sammen med en stærk interesse i at bruge danske råvarer i sæson blandt andet i højsædet hos Casper og hans køkkenteam.

Ligesom de arbejder med en klar strategi om, at kokkene skal løsrives fra gryderne i køkkenet og være ude ved gæsterne og buffeten for at højne den samlede frokostoplevelse.

”Derfor står vi blandt andet hver dag ved buffeten og portionsanretter dagens varme ret. Vi er synlige og nærværende i forhold til gæsterne, så de også har mulighed for at være i dialog med os om menuen, råvarer, opskrifter og meget andet,” siger Casper Holm Løvgreen.

Fælles for de tre nominerede kantiner er ifølge Landbrug & Fødevarer, at de ansatte alle er ekstremt dygtige håndværkere, der laver raffineret og smagfuld mad til deres gæster. Ligesom de ikke går på kompromis i valget af råvarer. Og den vurdering kan medarbejderne hos KOMBIT godt skrive under på, forklarer Facility Manager i KOMBIT Eskild Nejsum:

”I bund og grund er det ligesom at komme på restaurant hver dag. Vi får sushi og treretters menuer og meget andet lækkert. Og det ligger alt sammen på et niveau, der er helt exceptionelt. Casper og hans team laver noget meget præsentabelt mad, og det er super spændende at skulle til frokost hver dag for at se, hvad vi kan vælge at spise.”

 

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies