OX-Bolognese

OX-bolognese med OX-sauce af fermenteret kål

Tilberedning

Dræn den fermenterede kål, hak den i foodprocessor eller thermomix og læg den i 3 cm højt lag i gastrobakker .

Varm olivenolie og neutralolie op i en gryde og friter de hakkede hvidløg let gyldne. Tilsæt fint skåret chili og hakkede skalotteløg til olien.

Lad det simre i gryden et par minutter før indholdet hældes over den fermenterede kål. Til sidst bages/ristes den aromatiske kålblanding i ovnen ved 140 grader og åbent spjæld i ca. 40 min.

Rør rundt undervejs og stop når OX sacuen har en flot gylden farve.

Sæt en skål med hø i midten af gastrobakken og find en dyb gastrobakke som passer som låg oven på. Antænd høet og lad det brænde lidt før ilden kvæles med låget. Efter 20 min gentages processen.

Serveres med valgfrit pasta.

Ingredienser

OX-sauce

2kg lactofermenteret kålrester (2% salt)

1dl olivenolie

1dl neutral rapsolie

6 fed hviløg hakket

2 røde chili

4 skalotteløg

2 håndfulde hø

Valgfri pasta