Favabønne Hummus
Sund og nem hummus
Tilberedning
Kom de udblødte favabønner i en gryde og dæk dem med vand. Bring i kog, skru derefter ned for varmen og lad simre i 20-50 minutter, til de er møre. Tilsæt mere vand undervejs, hvis nødvendigt.
Hæld kogevandet fra bønnerne.
Kom de kogte favabønner i en foodprocessor sammen med citronsaft, knust hvidløg, 1 spsk olivenolie og en knivspids havsalt.
Blend til en tyk pasta.
Tilsæt lidt vand ad gangen og blend videre, til du opnår den ønskede konsistens.
Smag til og justér med mere salt, hvis nødvendigt.
Pynt med chiliflager og server med ristet brød og dukkah.
Tip: Server straks eller opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet i 2-3 dage.
Ingredienser
250 g tørrede, flækkede favabønner (udblødt natten over i koldt vand)
1 citron (saften)
2 spsk jomfruolivenolie
2 fed hvidløg (knust)
En knivspids havsalt
Vand til kogning (så bønnerne er dækket)