Hjem Mød en køkkenchef Bjørns køkken

Vi arbejder med at stimulere alle sanser

I kantinen på Vibenshuset møder gæsterne hver dag en sansefuld kantine med gode råvarer og en klar rød tråd i dagens serveringer.

Vi udfordrer vores gæster positivt med smage og oplevelser

I kantinen på Vibenshuset møder gæsterne hver dag en sansefuld kantine med gode råvarer og en klar rød tråd i dagens serveringer. Dagens varme ret portionsanrettes på buffeten, hvor kokkene står og møder gæsterne, taler om dagens menu, råvarer og opskrifter. Og den kontakt er køkkenchef i Kokkenes Køkken, Patik og hans hold af kyndige kokke og køkkenmedarbejdere, særligt opmærksomme på.

”Vores gæster bliver positivt udfordret og nysgerrige på maden, hvilket betyder, at de spiser mere varieret og får en helhedsorienteret spiseoplevelse, som man ellers ikke ville få fra en traditionel buffet-ordning,” siger Bjørn Patik og forklarer:

”Når vi er til stede ude i kantinen og har en dialog, viser vi også at vi er her for vores gæster. Vi værdsætter den feedback vi får og vi er gode til at forklare, hvad vi serverer, og hvorfor det er så vigtigt at få både salt, surt, sødt, bittert og umami på tallerkenen.”

SMAG, SMAG SMAG

Netop smagssammensætningen er vigtige elementer i Kokkenes Køkkens SANS! koncept, som ud fra en neurogastronomisk vinkel fokuserer på, hvordan vores sanser, følelser og opfattelser påvirker vores madvalg og smagsoplevelser. Noget som Bjørn Patik er meget opmærksom på:

”Vi arbejder med at stimulere alle sanser og servere vores frokost på en måde, som er med til at skabe en større spiseoplevelse. Råvarerne er lokale og fra den danske køkkenhave, helst økologiske og absolut i sæson. Her i kantinen har vi for eksempel en egen krydderurtedyrkning, hvor vi hver dag kan hente nye forsyninger til vores retter. Og mere lokalt kan det jo næsten ikke blive.”

Kokkenes Køkken har, foruden kantinen, også caféen og mødeforplejningen i huset, samt tilbyder takeaway og events for medarbejderne.

FAKTA:

Vibenshuset er et internationalt kontorhus der ligger på Lyngbyvej i København, og var i 75 år Galle & Jessens chokolade- og lakridsfabrik som forsynede danskerne med chokoladefrøer og lakridspiber. I dag er det et internationalt kontorfællesskab med mere end 1.000 arbejdspladser og en række fællesfaciliteter som reception, kantine, café, fitness og møde- og konferencefaciliteter.