Hjem Ansvarlighed GartnerHjælp
Hjælp Gartneren

Grøntsager med kosmetiske fejl får en chance

Vi bekæmper madspild helt ude i produktionsleddet.

Hvert år kasseres en række fødevarer, som ikke overholder det format som er fastlagt. Det kan være blomkål som er skoldet af solen, agurker som er krumme og kål som er for små til, at de kan sælges i supermarkedet. Gartnerne kan ikke få afsat deres varer, de kasseres og bliver en del af de ca. 700.000 tons mad som går til spilde i Danmark. Hvert år.

I Kokkenes Køkken gør vi en lille forskel gennem vores samarbejde ’Gartnerhjælp’, hvor vi sammen med GASA NORD GRØNT, der er udbyder af danskproduceret frugt og grønt, er med til at støtte den grønne dagsorden og gøre råvarer med kosmetiske fejl mere tilgængelig i vores kantiner landet over.

Derfor finder man alt fra skæve og spøjse grøntsager til ikke helt hvide blomkål i vores kantiner. Dels i de retter vi serverer, men også til videresalg til alle vores gæster, som sammen med os er med til at gøre en lille forskel, både for de lokale gartnere og for vores fælles klimaaftryk.

I Kokkenes Køkken arbejder vi hver dag for at være lidt grønnere end dagen i går. Derfor er dette samarbejde et at de vigtigste for Kokkenes Køkken, da det både minimerer madspild og forhåbentligt vil skubbe danskernes madvaner i en mere bæredygtig retning.

Asmus Thorsøe Hamann, chef for Kokkenes Køkken