Hjem Ansvarlighed Hyperlokale råvarer

Vi bruger hyperlokale råvarer og fremmer samarbejdet med de små producenter

Vi støtter den grønne dagsorden og gør lokalt producerede råvarer mere tilgængelige i Kokkenes Køkkens kantiner landet over.

Vi arbejder hver dag på at være lidt grønnere i morgen. Men appetitten på mere lokale og bæredygtige måltider er en ting. Virkeligheden er bare, at selvom vi har grønne ønsker, er hyperlokale råvarer svært tilgængelige i mængder, som matcher behovet i storkøkkener. På mange måder er Pantrii den første platform, der kan være med til at demokratisere fødevareindustrien. 

”Med samarbejdet giver vi den hyperlokale råvareagenda nyt spillerum. Vi driver kantiner i hele landet, og vi ved, at frokostkantinen for mange er en vigtig inspirationskilde til måltider i hjemmet. Det forpligter, og vi håber, at vi kan åbne danskernes øjne for de mange delikate muligheder, der findes i deres nærområder,” siger Asmus Thorsøe Hamann, chef for Kokkenes Køkken.

For Pantrii er samarbejdet et vigtigt skridt mod at hjælpe de lokale fødevareproducenter med at skabe optimale vækstbetingelser ved både at kunne nå ud til landets supermarkeder, restaurationer og nu også storkøkkener.

”Vi ønsker at muliggøre vi en enkel handel mellem små, innovative madhåndværkere og erhvervskunder. Danmark er fuld af innovative fødevarevirksomheder, der bare har brug for hjælp til at nå markedet. Vores ønske er at samle bestilling, betaling og levering på vores online markedsplads, så producenter og restauratører kan fokusere på det, de gør bedst; deres håndværk. Vi er derfor stolte over at kunne tilføje Kokkenes Køkken til vores platform. Kokkenes Køkken har et ønske om med deres frokostkantine at bidrage til en grøn adfærdsændring hos danskerne båret af gode, lokale råvarer, og det er en mission, vi glæder os til at være en del af,” siger Solveig Felbo, direktør hos Pantrii.

Samarbejdet gælder samtlige kantiner i Kokkenes Køkken. 

Hvad er Pantrii

Pantrii er en B2Bmarkedsplads for fødevareproducenter som har eksisteret siden 2017. Det er en online markedsplads og logistikløsning, der ønsker at fjerne handelsbarrierer for små fødevareproducenter ved at sætte dem i direkte kontakt med indkøbs-, køkken- og butikschefer. I dag er der over 1000 varer til salg på markedspladsen fra flere end 150 producenter fra hele landet. Samarbejdet med Kokkenes Køkken var det første med en landsdækkende kantineleverandør.