Mere kvalitet og mindre mængder

Vores ambition er at der bliver gjort endnu mere ud af de retter vi serverer.

SANS! skal ikke ses som et projekt, der går ud på at nedbringe mængden af mad i kantinen for at reducere omkostninger. På det økonomiske plan handler det snarere om en omfordeling af ressourcerne med henblik på at skabe en bedre, sundere og mere bæredygtig kantine baseret på kvalitet fremfor kvantitet.

Et stort udbud og udvalg er ikke altid et godt udvalg

Derfor er vores ambition at skære ned på mængden af retter i kantinen for at kunne tilberede bedre retter til vores kunder.

Konkret vil vores kunder som vælger SANS! konceptet opleve, at der serveres lidt færre retter. Til gengæld kan de se frem til, at der bliver gjort endnu mere ud af den mad, vi serverer. Et mindre udvalg giver os også råderum til at handle endnu mere lokalt, økologisk og sæsonbetonet.

Vi ønsker kort sagt mere groft og lækkert grønt på menuen, og vi vil vise vores kunder, hvor smagfuldt det kan gøres – og der vil naturligvis være rigeligt og nok at vælge imellem.

Højere kvalitet

Det er klart, at et reduceret indkøb af råvarer målt i kilo vil medføre en reduktion i omkostningerne. Til gengæld vil en omlægning til det nye koncept give en marginalt højere indkøbspris pr. kilo, dog afhængig af det allerede eksisterende niveau af økologiske varer i kantinen. Jo lavere økologiprocent des større omkostning på kilo vil der være i en omlægning til SANS!, hvor vi generelt arbejder med en økologiprocent på omkring 25-30%.

Bevægelsen med SANS! går derfor ikke fra stort udvalgt og høje omkostninger til et mindre udvalg og lavere omkostninger, men derimod fra et stort udvalg til et mere fokuseret og sundere udvalg med højere kvalitet i råvarer, smag og udseende.

Minimering af madspild

Et mere begrænset udvalg kombineret med en bevidst udnyttelse af råvarerne vil helt automatisk og uundgåeligt bidrage til at reducere madspildet i kantinen. Et estimat siger, at det er muligt i den indledende fase at nedbringe madspildet med cirka en tredjedel fra udgangspunktet. I en kantine, der har implementeret og arbejdet med SANS!-konceptet i omkring to år, vil det være muligt at nedbringe det samlede madspild helt ned til 5%.

 

 
Martin Damby

Kontakt os helt uforpligtende

Du er meget velkommen at ringe til vores salgsdirektør Martin Damby på tlf.: 40 24 32 28.
Han fortæller gerne mere om Kokkenes Køkken, og hvad vi kan gøre bedre hos jer.

Send mail
Kokkenes Køkken neurogastronomi en frokost

SANS! frokost.

Risotto med kartoffel, stegte kantareller og bøgehatte, syltede jordskokker, jordskokkefritter, karse.