Teamwork hæver kvaliteten og styrker kreativiteten

Teamwork er basisingrediensen hos Kokkenes Køkken. Det er netop teamwork, der hæver gæsternes gastronomiske oplevelse i personalerestauranten.

José Køkkenchef i Kokkenes Køkken

Fundamentet for holdånden hos Kokkenes Køkken er god kommunikation – både blandt køkkenpersonalet, og blandt de som har del i kantinedriften.
Derfor lægger køkkenchefen José Florencia vægt på, at det ikke kun er ham, der bestemmer, hvad der skal på menuen. For hvis kun én bestemmer menuen, udbenes holdånden, og det forringer kvaliteten af maden og oplevelsen af personalerestauranten. Alle har derfor indflydelse på, hvad der bliver kokkereret i køkkenet og serveret i kantinen. Og det kræver god kommunikation og godt samarbejde.

Køkkenrotation giver smagen af noget nyt

For at holde et højt niveau af kvalitet og kreativitet drives dette køkken ud fra et rotationsprincip på to uger, så al køkkenpersonale prøver kræfter med alle typer af opgaver – lige fra bageriet over det kolde køkken til det varme køkken. Selv er køkkenchefen José lige nu i bageriet i to uger, hvor han slår dej op til nye brød.

Når man har ansvaret for en sektion i køkkenet, har man frihed til at lave, hvad man vil. På denne måde fornyes retterne, kreativiteten næres, og holdånden forstærkes. I sidste ende får gæsterne en ny gastronomisk oplevelse, når de sætter sig til frokostbordet.

Desuden arbejder køkkenteamet ikke ud fra opskrifter. Kun hvis en ret er en sådan succes, at man ikke kan komme uden om den, skriver de opskriften ned. At arbejde uden opskrifter er også er med til at sikre den gastronomiske fornyelse og variation. For der vil altid være en smag af noget nyt.

Frihed til at afprøve ideer

Souschefen, Nicole Pedersen, bakker op om køkkenchef José. Teamwork er ret essentielt i køkkenet. Sammen med José har hun haft det overordnede ansvar for køkkenet i et år, og de har sammen bygget det nuværende køkkenhold op fra bunden. Derfor lægges der vægt på, at holdånden skal være i orden, men samtidig skal man være villig til at lære og udvikle sig. Og udvikling er der netop plads til, fordi man jævnligt prøver kræfter med de forskellige køkkener.

Nye ideer og madtendenser kunne gæsterne opleve den dag, vi var på besøg. Der var nemlig temadag, og denne fredag var der Street Food på menuen – et varmt emne i disse tider, hvor mange Street Food-festivaler dukker op i både større og mindre byer – og nu også i virksomheder. Temadagene bryder den vante restaurantoplevelse hos Kokkenes Køkken og holder både gæsterne og kokkene på knivspidserne.

Kokkenes knivskarpe kompetencer og teamwork nyder gæsterne godt af i denne personalerestaurant. Der var blandt gæsterne mange smil og mætte maver. De nød den store variation af retter, og kvaliteten var helt i top. De kunne smage, at der stod et hold af kokke bag.

 

 

Økologi og bæredygtighed

Bæredygtighed og miljø er en fast og forankret del i alt, hvad vi gør. Vi arbejder kontinuerligt med at nedbringe vores miljøbelastning, minimere madspild og øge andel af økologi i vores køkkener.

Økologiske varer

• Alle mejeriprodukter inklusiv mælk og æg
• Mel, ris og pasta
• Oliven- og rapsolie
• Rodfrugter, kartofler og løg
• Årstidens grøntsager

Asiatisk menu

Tema i kantinen

Vi har et stort og meget varieret udbud af temadage i vores kantiner. Det er alt fra den store grill i gårdhaven og asiatisk tema til mexicansk og 80'er mad. 
Vil du høre mere om hvad vi kan tilbyde, er du meget velkommen at ringe os op på: 70 25 24 22

Send mail

Vi samler statistik ved hjælp af cookies for at forbedre brugeroplevelsen. Læs mere om cookies