Koldhævet Rugbrød
Lækkert rugbrød med grøntsager og surdej
Tilberedning
Dag 1:
Hæld alle kerner sammen i røre kedel og hæld kogende vand over. Lad det trække 20-30 minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen i 10 min ved lav hastighed.
Sprøjt rugbrødsforme med fedtspray og hæld 1600 g dej i hver form.
Glat dejen ud med lidt vand og en spatel, så den er helt glat i overfladen. Tildæk med film og sæt på køl natten over.
Dag 2.
Tag rugbrødene ud og lad stå i 2 timer ved stue temp. Tænd ovnen på 175 grader.
Bag rugbrødene til de er 97 grader i centrum temp. Lad dem køle af i 15 min og put dem herefter i en pose til de er kølet helt ned. Er skæreklar dagen efter.
Ingredienser
3,2 l kogende vand
800 g rå revne grøntsager, gulerødder, selleri, pastinak, kogte kartofler, broccoli stokke eller lignende
1600 g knækkede rugkerner
800 g hørfrø
800 g solsikkekerner
400 g groft hvedemel
800 g hvedemel
1200 g rugmel
2100 g surdej
40 g gær
120 g salt
evt 4 dl flydende malt.