Koldhævet Rugbrød

Lækkert rugbrød med grøntsager og surdej

Tilberedning

Dag 1:

Hæld alle kerner sammen i røre kedel og hæld kogende vand over. Lad det trække 20-30 minutter.

Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen i 10 min ved lav hastighed.

Sprøjt rugbrødsforme med fedtspray og hæld 1600 g dej i hver form.

Glat dejen ud med lidt vand og en spatel, så den er helt glat i overfladen. Tildæk med film og sæt på køl natten over.

Dag 2.

Tag rugbrødene ud og lad stå i 2 timer ved stue temp. Tænd ovnen på 175 grader.

Bag rugbrødene til de er 97 grader i centrum temp. Lad dem køle af i 15 min og put dem herefter i en pose til de er kølet helt ned. Er skæreklar dagen efter.

Ingredienser

3,2 l kogende vand

800 g rå revne grøntsager, gulerødder, selleri, pastinak, kogte kartofler, broccoli stokke eller lignende

1600 g knækkede rugkerner

800 g hørfrø

800 g solsikkekerner

400 g groft hvedemel

800 g hvedemel

1200 g rugmel

2100 g surdej

40 g gær

120 g salt

evt 4 dl flydende malt.