Hvad er neurogastronomi

Nyt og neurogastronomisk køkken

Neurogastronomi er ikke så kompliceret som det lyder, selv om det stiller krav til en høj faglighed i køkkenet. Måltidet sammensættes ud fra de fem grundsmage, samt knækket og det stærke. Så vi tilbereder vores måltider efter at få sprødt, bittert, surt, stærkt, sødt, salt og umami ned på hver eneste tallerken. De fem grundsmage er det vi nu mener vi kan smage, men fremtiden vil sikkert udbygges efter hånd som praktikere og forskere dykker længere ned i det neurogastronomiske univers.

For vores kunder betyder det, at maden i kantinen er tilberedt, så de får større smag, og at vi serverer på en måde, som giver en endnu større spiseoplevelse.

Kvalitet

Mindre og bedre mad

I Kokkenes Køkken har vi valgt at vende op og ned på buffeten og tilbyde vores gæster neurogastronomiske retter som vi bruger lidt mere tid på at kræse om. Vi minimerer den store buffet og inviterer indenfor i et univers af god smag og helhedsoplevelser omkring måltidet.

Mere om SANS! frokosten


madspild

Mindre madspild og mere bæredygtigt

Et fokuseret udvalg af retter er med til at minimere madspild i vores kantiner. Vi måler kvartalsvis på madspild, hvilket giver os mulighed for hele tiden at mindske spild fra vores kantiner.

Mere om madspild

Med fokus på alle sanser

SANS! konceptet

Kokkenes Køkken tager nu for alvor skeen i den anden hånd og præsenterer danskerne for et kantinekoncept, som bryder med den traditionelle kantineoplevelse. SANS! er fremtidens kantine, hvor grundidéen er mindre mængder mad af højere kvalitet. 

Læs mere om SANS! konceptet her

SANS!

Vil du høre mere om SANS!

Tak for din henvendelse. Vi kontakter dig snarest.

Sans Kokkenes Køkken

Vil du høre mere om neurogastronomi og SANS! konceptet, og vil du have en smagsprøve?

neurogastronomi - hvad er nu det?

Findes det perfekte måltid?

I madlavning handler det om at kende de fem grundsmage og skabe en balance mellem dem. Salt findes på flere måder end rent salt, sødt er ikke kun sukker og honning - og umami er ikke altid så let at beskrive som smag.
I Kokkenes Køkken har vi valgt at vende op og ned på buffeten og tilbyde vores gæster neurogastronomiske retter som vi bruger lidt mere tid på at kræse om. Vi minimerer den store buffet og inviterer indenfor i et univers af god smag og helhedsoplevelser omkring måltidet.